A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít németül

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

TELC B1 (alapfok) szóbeli nyelvvizsga – tanulói tapasztalat, élménybeszámoló

Sokan érdeklődtök a nyelvvizsgákkal kapcsolatban. A neten rengeteg anyagot lehet találni (azért annak mindig menj utána, mennyire hiteles forrást veszel alapul, elég sok félrevezető infó is kering…), mégis talán a személyes tapasztalat az, amiről kevesebbet lehet olvasni. Jöjjön hát egy kis élménybeszámoló a TELC B1 szóbeli vizsgával kapcsolatban – tanulónk ezt a vizsgát Németországban tette le. Azért jegyezzük ezt meg, mert lehet pici eltérés a kinti, és az itthoni vizsgák között.

„A szóbeli első részében egy A4-es papírt kaptunk (páros vizsga volt). A papíron nagyon nagy betűkkel egymás alá fel volt sorolva olyan, hogy név, kor, honnan jöttél, munka, hobbi, nyelv (németül természetesen). Ez alapján kellett magadról beszélned egész mondatokban. Úgy emlékszem, még volt olyan, hogy kérdőszavakat kaptál és a kérdőszavak alapján fel kellett két kérdést tenned a vizsgapartnerednek, neki válaszolni. És ő is kérdezett tőled kettőt és neked válaszolni.

A második részben képleírás volt. Az én fotómon két kisgyerek egy labdával a kezében futott. A kép nagyon minimalista. Erről kellett beszélnem. Az sem látszott, hogy hol játszanak, semmi, szóval a fantáziádra van bízva, hogy mit mondasz.

A kinézetükről beszéltem és hogy mit csinálnak, milyen az idő és hogy hogy érzik magukat. Biztos testvérek és szeretik egymást. Sokat lehet rizsázni. Amikor mondták, hogy oké elég, akkor tettek fel még két kérdést. Az egyikre emlékszem, mégpedig, hogy milyen tipikus játékok vannak, amivel a magyar gyerekek játszanak. (Németországban vizsgáztam). 

A harmadik feladat az volt, hogy a vizsgapartneremmel kellett megszerveznünk egy közös kirándulást. Itt ránk volt bízva, hogy hova megyünk. Talán az volt a meghatározásban, hogy közlekedés, étel, ital, időpont, program. Ez sem volt gond, csak arra kell figyelni, hogy ne legyen mindig egyetértés. Bele kell tenni egy két olyan kis egyszerű csavart, hogy ne ide menjünk, hanem oda, mert én azt a várost nem szeretem, vagy mert ez sokkal jobb. Ne busszal menjünk, hanem kocsival stb., de nem kell mindig ellenkezni, csak megtörni a jajaja-persze-szuper-nagyon jó ötlet dolgot.”

Nos, így néz ki egy B1-es TELC nyelvvizsga belülről. 😉


Reméljük, segített a cikk! Ha szeretnél pár hasznos ötletekkel gazdagodni, olvasd el a sikeres szóbelihez összegyűjtött tippjeinket, illetve a TELC B1 szóbeli nyelvvizsga feladatainak leírását, menetét is!


Nagyon köszönjük a beszámolót, Viki!!!

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szinonima szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!

A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít végre németül

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.
Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Jelentkezési határidő:
2024. április 24.