Játék

BEÉRKEZETT ANYAGOK ITT!

Ez a játék nem kizárólag a nyelvtanulásról szól. Hanem Rólad! Szeretnénk, ha kicsit túllépnél az eddig megszokott sablonokon és igazán örömödet lelnéd a nyelv igazi, élő használatában. Ne adj' Isten még szórakoznál is kicsit közben. Mert ez most kivételesen nem lesz más, csakis játék!  Semmi más célja nincs, mint hogy jól érezd magad közben! Oké, plusz nyereség, ha igazán remek ötleted van, a többieket is hasonló tettekre inspirálod, mert ezzel is csak tanulhatnak.

Már rengetegszer beszéltem, írtam arról, hogy a nyelvet gyakorolni, használni kell, nem elég táblázatokat, nyelvtani szabályokat bemagolni, élni is kell a tudással. És aki már járt nálunk órán, megtapasztalhatta, hogy kevés tudással is már nagyon sok mindent el lehet mondani, ki lehet fejezni. Tehát a játékban mindenki részt tud venni, mindenféle tudásszinten.

 

A feladat:

Állítsd magad egy kihívás elé! Nem mi mondjuk meg, mi legyen az, Te találd ki! De használd a fantáziádat! Találj ki magadnak egy olyan helyzetet, ahol a szintednek megfelelően tudod alkalmazni a nyelvet! Nem szeretnénk példákkal befolyásolni, de gondolhatsz olyanokra is, hogy ha esetleg távol élsz mindenféle anyanyelvi közegtől, milyen megoldást tudsz találni mégis arra, hogy meg tudj, meg merj szólalni németül? Körülnézel a neten, hol találsz online csoportot a hobbidnak, ahol németül beszélnek, csatlakozol és megkérdezed a csoport tagjait valamiről? (Nyelvtanulós csoportok itt nem játszhatnak! Eredeti közeg legyen, ha már online! ;-) ) Esetleg eljátszod, hogy turista vagy, és megállítasz az utcán embereket segítséget kérvén? Tényleg semmi ne szabjon határt a képzeletednek!

Amennyiben kint élsz külföldön, nyilván könnyebb helyzetben vagy, hiszen nap mint nap használhatod a nyelvet. Akkor állítsd magad pl. vicces helyzetek elé, készíts - teszem azt - interjút emberekkel az utcán, mintha közvéleményt kutatnál; játszd el, hogy eltévedtél, hadd igazítsanak útba! Határ a csillagos ég itt is!

Tényleg nem szeretnénk semmit előre meghatározni, mert lehet, hogy olyat találsz ki, amit teljesen egyedül valósítasz meg. Mehet az is! Írd le, fotózd le, hadd lássuk, hadd tanuljunk belőle, hadd inspirálódjunk!

Ez a sárga öv.

 

De várj! Emelhetjük a tétet? Jöhet egy fekete öves verzió is? ;-)

 

Ha azt mondom, hogy örökítsd meg mindezt videón, megrettensz-e? Nem kell persze egyből profi felvételre, egész estés mozira gondolni! Csak pár perc, egy-egy jelenet erejéig vegyél fel valamit! Videókamerás mobiltelefonja ma már van a legtöbb embernek, tökéletesen megfelel a célnak. Itt a tartalom a lényeg úgyis, nem a művészi kivitelezés.

Nem voltam elég meggyőző? Akkor azt mondom, ha elég bátor vagy, akkor attól függetlenül, hogy érsz-e el helyezést a többiek szavazata alapján, máris nyertél. Adunk Neked egy ajándékkupont (1500 forint értékben, melyet termékcsomagjaink vásárlásakor tudsz beváltani), mert mi úgy gondoljuk, mertél nagyot lépni, másokra ösztönzően hatni, és mi mindenképp honoráljuk a bátorságodat! :-) 

 

A két külön kategória külön „versenyzik“.

Sárga öv: írott, fényképes beszámoló
Fekete öv: videós beszámoló

 

A nyeremények:

Mindkét kategóriában, külön-külön:

 

3. helyezett: megkapod a Párbeszédcsomagunkat ingyen
(https://www.nemetonline.com/parbeszedcsomag/)

2. helyezett: a Mentőöveink közül az egyik csomag első két órája ingyen a Tied lehet (https://www.nemetonline.com/mentoov/)


1. helyezett: Ha épp Budapesten jársz július utolsó hetében, meghívlak kávézni. (Ha nem esik útba épp, vidd el a párodat a kedvenc kávézódba, a számlát ezúttal mi álljuk! A részlekről azonban előtte írásban egyeztetünk még!) Megdolgoztál a nyereményért, megérdemelsz egy kis kikapcsolódást egy kávé mellett!

 

Részvételi feltételek: 

Írd le, milyen szinten vagy, hol élsz, hogy értsük a hátterét annak, mik voltak a lehetőségeid!
Majd számolj be részletesen arról, milyen kihívást találtál magadnak, és hogy valósítottad meg! Küldj képet! Ha úgy van, csatold a videót! Arra figyelj, az a lényeg számunkra most, hogyan tudod ezzel a többieket inspirálni majd, hogy minél több ötletet leshessetek el egymástól, segítsétek egymást ezzel, ahogy már annyiszor eddig a csoportban is! Feltöltheted a Facebook oldalunkra, a csoportunkba, büszkélkedj vele bátran, megérdemled! De mindenképp küldd el az
jatek@nemetonline.com e-mail címre is!

 

Határidő:

Két heted van mindezt megvalósítani. A határidő: 2017. június 30-a.

 

A zsűri:

A zsűri Ti lesztek, a csoport tagjai, az oldal kedvelői. Azaz Ti szavazhatjátok meg az első három helyezettet, kiket tartotok igazán kreatívnak, ötletesnek. Melyik ötlet inspirált legjobban, melyik után éreztétek úgy, hogy igen, ezt Ti is kipróbáljátok a gyakorlatban, már nem kell félni, egyszerűen csak használni kell a nyelvet, beszélni, beszélni, beszélni!

A beérkezett pályázók anyagait július elején megosztjuk a csoportban, illetve a honlapon egyenként, és utána indítjuk a szavazást a két kategóriában. 

  

BEÉRKEZETT ANYAGOK ITT!