Magunkról

Ezt az oldalt azért keltettem életre, mert úgy érzem, a német nyelv az utóbbi időben kissé hátrányba szorult az angol mellett. Az internet többnyire angol tanfolyamokkal van tele, németet csak elvétve találni. Tapasztalataim szerint azonban a német nyelvet is szeretnék sokan elsajátítani, amihez ezúton szeretnék segítséget nyújtani rendszeresen, e-mailben kézhez kapott leckék formájában.

Ági

Ági

Lupán Ágnes vagyok, a Német Online megálmodója, létrehozója. A Budapesti Osztrák Gimnázium és az ELTE angol nyelvtanári szakának elvégzése után sokfelé sodort az élet, dolgoztam több helyen, de a nyelvek szeretete végig elkísért.

Szerettem tanulni, később tanítani a nyelveket. Tanultam és tanítottam iskolai keretek között, nyelvtanfolyamon, magántanárnál vagy magántanárként, magyar és autentikus környezetben is. 
 

Jelenleg Németországban, Ludwigshafenben élek családommal, ezért manapság az online nyelvtanítással szélesedett a paletta. Tanítványaim a világ különböző részein élnek.


Magam is bejártam a nyelvtanulás rögös útját, saját bőrömön tapasztaltam, mik jelenthetnek nehézséget, mik azok a módszerek, amelyek segítenek bennünket, valamint napról napra figyelemmel kísérem, a gyerekeim hogyan sajátítanak el egy idegen nyelvet, mely folyamatból szintén sokszor merítek ötleteket. 

Az angol és a német nyelv mellett  tartok magyar órákat is külföldiek részére, illetve a tanulás élményével sem hagytam fel, manapság franciául tanulok lelkesen.


Amikor nem tanulok vagy nem tanítok, imádok olvasni, újabban írni is, édességet enni, szeretek szép, új városokat felfedezni, kirándulni, biciklizni, vagy csak egyszerűen azon törni a fejem, milyen módszerekkel lehetne még a nyelvtanítást gazdagítani. 
 

Legújabb terveim között éppen ilyen kiegészítő anyagok elkészítése szerepel.
 

ITT találkozhatsz még velem! 

 

Hadd mutassam be kollégáimat is!

Ők azok, akik segítségemre vannak abban, hogy a minőség változatlan maradhasson az oldal folyamatos bővülésével!

2014-ben indult útjára az oldal, akkor még egymagam voltam mindenütt jelen, mára azonban már igen nagyszerű kolléganők támogatnak mindenben!

Melinda

Borbély Melinda vagyok, Székesfehérváron végeztem német nyelvtanárként, majd Veszprémben a kiegészítőt. 2000 óta tanítok németet. Egy középiskolában tanítottam 13 évet, felkészítettem érettségire, nyelvvizsgára, tanfolyamokon is tanítottam. Rengeteg projektben és továbbképzésen vettem részt, jelenleg is két tanfolyamon tanulok. 2013-2016 január: elköltöztünk Brazíliába. Ott is tanítottam egy nyelviskolában németet és angolt. Brazíliában a portugál nyelv a hivatalos nyelv, előtte sehol nem tanultam portugálul. Se németül, se angolul nem nagyon tudtak a brazilok (a magyar nyelvről nem is hallottak szinte), így kénytelen voltam elmenni egy nyelvtanfolyamra. Teljesen más 10 emberrel együtt tanulni, mint amikor valaki csak Rád koncentrál. Teljesen megértem és átéltem sokatok helyzetét, hogy milyen nehéz egy idegen országban élni és tanulni. A skype-os tanítást én is még tanulom, de a mai technikával mindent el lehet érni és nagyon megkönnyíti a helyzetünket. Annak idején még orosszal kezdtem, majd jött a német és az angol. Közben portugálul is tanultam.


Nagyon fontosnak tartom a nyelvtanulást és tisztában vagyok vele, hogy nem mindegy, hogyan tanulunk. Manapság rengeteg program, app és internetes oldal van, ami segíti a tanulást, talán egy kicsit túl sok is. Segítség nélkül elveszünk a „tudás tengerében”.

Nagyon szeretek utazni, kerékpározni, kirándulni, imádom a filmeket és a 10 éves kislányommal a világon mindent csinálni. Rajongok a kreatív dolgokért.

 

Pásztorné Kurucz Márta

 

Diplomám a Debreceni Egyetemen szereztem. Jelenleg egy gimnáziumban tanítok német nyelvet. 27 éve tanítom a német nyelvet, ezért úgy gondolom, hogy nagy tapasztalattal rendelkezem. Tapasztalatot szereztem a tehetséggondozásban, több alkalommal is tanítottam vállalatoknál csoportokat, ill. egyénileg is foglalkoztam nyelvtanulókkal. Diákjaimat közép és felsőfokú nyelvvizsgára, közép és emelt szintű német érettségire készítem. Az utóbbi években állásinterjúra, ill. külföldi munkavállalásra is készítettem tanítványaim.

Emellett fontosnak tartom az állandó önképzést. 2017-ben gyakorlatvezető mentortanár szakvizsgát tettem a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Tovább bővítettem ismereteim a korszerű oktatási módszerekről is. Emellett rendszeresen részt veszek tanfolyamokon, kurzusokon. Szabadidőmben online kurzuson bővítem ismereteim. Szívesen készítek tananyagokat, alkalmazom a megismert softwareket, applikációkat. Rendszeresen olvasom a német nyelvű híreket, nézek videó filmeket és böngészek ismeretterjesztő szövegeket, amelyeket tananyaggá transzformálok. Mivel jelenleg az angol nyelvi ismereteim frissítem és bővítem, magam is tudom, melyek a kommunikáció fejlesztésének leghatékonyabb módszerei. Felhasználok minden eszközt, handyt,tabletet és interakív táblát, ahhoz, hogy minél több irányból közelítsek a témához. 

 

Anett

Komócsin-Pogány Anett vagyok. Német szakos tanárként végeztem Veszprémben 2008-ban, azóta foglalkozom a német nyelv oktatásával. Az elmúlt 10 évben dolgoztam közoktatásban, nyelviskolában, magántanárként, így különféle korosztállyal és a legkülönfélébb igényekkel volt alkalmam találkozni. Hallgatóimat a legváltozatosabb céllal tanítom: nyelvvizsgára, érettségire, állásinterjúra felkészítés, szóbeli felkészülés külföldi tartózkodásra, munkahelyi elvárások miatt stb. Óráimon magyarul tanulni vágyó külföldi hallgatók is megfordultak már. Egyéni és csoportos oktatás keretein belül is szívesen oktatok. Ismereteimet folyamatosan igyekszem bővíteni, így nemrégiben ECL nyelvvizsgáztatói képesítést szereztem, ami nagyon sok örömet szerez a felkészítés és a vizsgázatás területén egyaránt.

Néhány éve elkezdtem foglalkozni a Skype oktatással, hiszen ez egy nagyon kényelmes megoldást jelent tanár diák számára egyaránt, így minden értékes percet és a modern technológiát a tanulásra lehet fordítani, érdekes és változatos órákat készíteni.

Mivel nagyon szeretem a nyelveket, szabadidőm egy részében az angol felsőfokú nyelvvizsgámra készülök, hogy esetleg a jövőben azzal is segíthessem tanulóimat.

 

 

Varga Krisztina vagyok, szegedi német nyelvtanár. 2017 óta dolgozom pedagógusként. Szerencsésnek tartom magam, hiszen nagyon szeretem a szakmámat, tanítottam már minden korosztályt az alsósoktól a felnőttekig. Jelenleg állami iskolában dolgozom, de rendelkezem nyelviskolai tapasztalattal is. Óráim beszédorientáltak, nagy hangsúlyt fektetek a nyelvtanra és a szókincs építéséré, fejlesztésére. Ezekhez különböző módszereket és technikákat használok, hiszen mindenkinek más módszer lesz igazán hatékony. Számos sikeres nyelvvizsga áll mögöttem, legidősebb tanítványom ötvenen túl van. 

A jövőben szeretném elvégezni a nyelvvizsgáztatói képzést, majd vizsgáztató tanárként is szeretnék dolgozni és tapasztalatokat gyűjteni. 

Vállalkozóként tartok magánórákat és céges oktatásokat személyesen Szegeden vagy online. 

Übung macht den Meister und Deutsch lernen macht Spaß!

 


 

Sziasztok, üdvözlök mindenkit! Péter vagyok, a Szegedi Tudományegyetemen szereztem diplomát angol-német nyelvszakon. Tanulmányaim során lehetőségem volt több, külföli tanulmányúton részt venni Németországban és Ausztriában. A munkámhoz tartozik többek között a fordítás, tolmácsolás is. Várlak téged is szeretettel

 

Zsigmond

 
Dékány Zsigmond több évtizedes gyakorlattal rendelkezik egyetemi és felnőttoktatásban. Oktat általános és szakmai nyelvet egyaránt (szakterületei: üzleti német, kereskedelem, idegenforgalom, gazdálkodás, erdészet). Valamint nyelvvizsgáztató (ORIGÓ, ÖSD, KITEX, ZÖLD ÚT)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Csaba

Gugó Csaba vagyok, német-kommunikáció szakon végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Éveken át a magyar médiában dolgoztam mint szerkesztő-újságíró, majd a párommal, későbbi feleségemmel Ausztriába költöztünk. Itt kezdtem el - először csak öntudatlanul - „osztrákul“ tanulni, majd később tudatosan próbáltam már a bajor-osztrák variáns elsajátítását. Időközben a gyerekeink miatt visszaköltöztünk Sopronba és jelenleg Ausztriában van vállalkozásunk. Az év nagy részében játszótorony-gyártással foglalkozom, télen pedig síoktató vagyok a stájerországi Lachtalban, ahol a elsősorban a helyi gyerekeket tanítom síelni. Munkám során a „viszonylag” egyszerű hétköznapi osztrák nyelvet használom és próbálom a tanulóknak átadni.

 

Szilvi

(Jelenleg babázik otthon, de várjuk vissza!) 
 

Student Szilvia vagyok, német nyelvtanár. Az egyetem elvégzése óta, vagyis csaknem 15 éve vagyok a német tanári pályán. Eleinte inkább gimnazistáknak tanítottam általános német nyelvet, készültem velük érettségire és nyelvvizsgákra. Az utóbbi 10 évben viszont már inkább szaknyelvet oktatok; egyrészt gazdasági német szaknyelvet, lelkesen készülve a diákjaimmal a gazdasági nyelvvizsgákra, állásinterjúra és külföldi munkavállalásra. Illetve egészségügyi német szaknyelvet tanítok. Orvosokkal és ápolókkal tanulok személyre szabottan, figyelembe véve az egyedi igényeiket és a szakterületük adta speciális ismereteket. Az egészségügyi szaknyelv különösen közel áll hozzám. Talán ez is az oka, hogy egészségügyi végzettségeket is szereztem, ami nagy hasznomra válik a szaknyelv oktatásakor.

Szeretem a munkámat, mert minden nap más, minden óra más, minden diákom más. Lelkesít ez a változatosság. Igyekszem vidám, mozgalmas és hatékony órákat tartani, ugyanakkor szeretek sok házi feladatot adni és terhelni a diákjaimat. Szabadidőmben sütök-főzök, kirándulok. Mindig találok valami tanulnivalót, így képzem magam. Ha tehetem most éppen babamasszázst oktatok.

 

Csilla 

(Jelenleg babázik otthon, de várjuk vissza!) 

 

Közel tíz éve foglalkozom a gyerekkori álmommal, a német és angol nyelv tanításával bármilyen korosztálynak. Minden tanulómat egy külön kihívásnak tekintem, és egyénre szabottan érjük el közösen a kitűzött célokat, sok nevetéssel és befektetett energiával. Az online tanulás rengeteg lehetőséget hordoz magában, beleértve a kommunikációra helyezett nagy hangsúlyt, vagy akár az internet nyújtotta feladatok, videók, hanganyagok sokaságát.
 

A tanítás mellett szeretek olvasni, főzni, színházba járni, csupa hasznos dologgal tölteni a szabad időmet, ami kikapcsol és feltölt egyszerre! :)

Várom a közös munkát! :)

 

 

Tanár vagy? Csatlakoznál csapatunkhoz? ITT olvass tovább!