A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít németül

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Hogyan válasszak skype-os nyelvtanárt?

5 tipp, ami segíthet jól döntened

Ha eljutottál már ehhez a kérdéshez, akkor biztos, hogy sokat mérlegelted előtte, nem fognak-e átverni. Mi a biztosíték arra, hogy megkapod a pénzedért, azt amit szeretnél? Lelkiismeretes tanárt fogsz-e ki? Stb.

Összeszedtünk pár szempontot, ami segíthet a választásban:

1. Az online világban nagyon sok tanárt találhatsz. Jobbnál jobb ígéretek özönlenek feléd, de ki tudja, ki van a név mögött, ugye? Nos, száz százalék garancia nincs, (mi a  magunk részéről ezt vállaljuk, de hát bárki mondhatja ezt, nem igaz? 😉

Nézd meg, mit mondanak mások az adott tanárról! Ám még jobb, kézzel foghatóbb bizonyíték, ha pl. rákeresel, van-e FB csoportja, honlapja az illetőnek, ahol bele lehet pillantani a megnyilvánulásaiba, magyarázataiba. A mi csoportunkat is megtalálod, sok feladattal várunk, nézz be hozzánk! 

2. Sokan már YouTube videókat is készítenek, ahol szintén kaphatsz benyomást arról, hogy milyen az adott tanár stílusa, magyarázatai stb. Minket is megtalálsz, ha kíváncsi vagy, kattints csak a képre!

3. Fontos: kérdezz rá, nézz utána van-e próbaóra! Ezen kiderülhet, hogy passzolsz-e a tanárhoz, jól tudtok-e együtt dolgozni, bejön-e a stílusa Neked.

4. Tudom, az ÁR-ral kellett volna kezdenem…Nos, kényes kérdés ez, igen.
Nyilván a pénztárcád kereteket szab a választásnak. Egy dolgot mérlegelj azonban: az ár nagyon megtévesztő tud ám lenni! Lehet, hogy találsz olcsó nyelvtanárt, és ha szerencséd van, jót fogsz ki. De sajnos az is könnyen elképzelhető, hogy sokszor sok embernek fizetsz ki részletekben ugyan kevesebbet, ahogy egyik tanárt hagyod magad mögött a másik után, mivel nem felelnek meg a kívánalmaidnak. A végén pedig összességében sokkal többre jössz ki anyagilag is (nem beszélve a rossz szájízről, amit mindeközben érzel), mintha rögtön az elején a magasabb órabérrel dolgozó, azonban a minőséget garantáló tanár mellett döntesz.

5. Legyen az az óra valóban egyénre szabott! Volt olyan tanítványunk, aki félénken azzal kezdte az órát, hogy megadott tematika szerint megyünk-e, vagy beleszólhat az óra menetébe?
Nézd, Te fizetsz, fontos, hogy azt kapd, amit szeretnél. – DE! Ehhez tudnod kell, hogy mit is vársz el a tanártól, és ezt közölnöd is kell vele – hogy ő alkalmazkodhasson hozzád, valóban a Te igényeidre tudja alakítani az órát. Tudod, néma gyereknek…

Nos, ezeket a szempontokat feltétlenül mérlegeld, mielőtt döntesz valaki mellett.
A következő bejegyzésben elmondom, mire kérdezz rá, mire figyelj egy próbaórán, illetve milyen kérdéseket tegyél fel mindenképpen, és Te milyen kérdésekre készülj.

Addig is elárulod alul hozzászólásban, szerinted milyen egy jó nyelvtanár/Neked milyen szempontok fontosak egy tanárnál? Köszönöm!

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szinonima szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!

A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít végre németül

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.
Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Jelentkezési határidő:
2024. április 24.