Párbeszédleírások

 
Mikről is esik szó az 1-3 perc hosszúságú hanganyagokban?

Sich vorstellen - Bemutatkozni

Megismerkedhetsz Helgával és Horváth asszonnyal (Annával), akik kedélyesen elcsevegnek egymással, bemutatkoznak. (Szó esik többek között a családi állapotról, foglalkozásról, hobbikról, szülőföldről.)

Die Familie – A család

Anna Horváth Huber asszonynak elmeséli, milyen nagy családja van. Megtudhatjuk, hány testvére van, hol élnek és mivel foglalkoznak. Természetesen a szüleiről is mesél kicsit.

Die Wohnung - A lakás

Főhősünk részletesen elmeséli a barátnőjének, milyen lakásban lakik.
Hogy is tudsz egy lakásról beszélni? Szobák száma, berendezés, hányadik emeleti lakásban laksz, mi tartozik hozzá – megtudhatod részletesen ebből a párbeszédből, hogy is lehet ezekről a dolgokról németül beszélni.

Hobbys - Hobbik

Anna Horváth együtt ebédel a menzán Hermann asszonnyal, ahol is kivesézik, milyen hobbijaik vannak.
Anna arról is beszámol, hogy a lánya mivel tölti szívesen a szabadidejét. Hobbira fel! ;-)

Der Tagesablauf – A napirend

Főszereplőnk elmeséli egy hétköznapját; a felkeléstől egészen a lefekvésig. Még a férje és a gyerekei napját is felvázolja a beszélgetés során.

Programm - Program

Nehézkes időpontot egyeztetnie két nőnek, de a párbeszéd végére sikerül megfelelő időpontot találni egy jó kis filmnézéshez. Megtudhatod, milyen filmet néznek, mikor is kezdődik a film, azt is, hogy hogy jutnak el a moziig. Azaz: minden, ami egy találka megbeszéléséhez kellhet! ;-) Akkor indulhat is a mozizás!

Der erste Tag im Büro – Az első nap az irodában

Anna első napja az irodában. Kicsit ideges, de szerencsére kedves segítőre lel. A titkárnővel megbeszéli az alapvető tudnivalókat: megnézi az irodáját, annak berendezését, megtudja, hogy milyen kérdőívet is kell kitöltenie, milyen adatokra lesz szüksége. Szó esik a számlanyitásról is, a munkaruházatról és természetesen a munkaidőről is.

Beschwerden im Büro - Panaszok az irodában

Anna Horváth szembetalálja magát egy elromlott géppel.
Hogy is kell bejelenteni a problémát az eladó cégnek, hogy kell javítást kérni és időpontot megbeszélni - ez derül ki ebből a párbeszédből.

Krankmeldung - Beteget jelenteni! 

Főhősünk kislánya megbetegedett, így Anna nem tud dolgozni menni. Felhívja az irodát, és részletesen beszámol a betegségről, további teendőkről, illetve megbeszéli, hogy amint biztosat tud, jelentkezik és egyeztet a munkakezdése időpontjáról.

Arzttermin - Orvosi időpont

Anna Horváth telefonon időpontot egyeztet az orvosához. Elmondja a panaszait, elbetűzi a nevét, a születési dátumát is bediktálja és sikeresen időpontot is foglal magának.

Beim Arzt - Az orvosnál

Ebben a párbeszédben mindent megtudhatsz arról, ami egy orvosi rendelőben előfordulhat:
a beteg elmondja a panaszait, válaszol orvosa kérdéseire, illetve részletes felvilágosítást kap a további teendőkről.

In der Bank - A bankban

Pénzt befizetni, átutalni, befizetési levonást kérni, számlakivonatot kérni; azaz minden, ami banki szituációban előfordulhat.
Banki szöveg - száraz, de hasznos;)

Im Restaurant - Az étteremben

Nem lesz meglepő ez a szituáció: milyen kifejezésekkel lehet ételt, italt rendelni, illetve miket kérdezhet egy pincér tőlünk az étteremben. Anna Horváth és családja jól bevacsorázik. ;-)

Am Bahnhof - A pályaudvaron

Hogy is lehet jegyet venni, érdeklődni a vonat indulási, érkezési idejéről? Anna Horváth bőbeszédű, mindenre rákérdez. ;-)

Am Flughafen - A repülőtéren

Anna Horváth repülni fog. Nem hazudtolja meg magát, ebben a párbeszédben is alaposan rákérdez mindenre, hogy minden, egy repülőtéren felmerülhető kérdéssel meg tudj általa ismerkedni. ;-)

Im Taxi - A taxiban

Főhősünk éppen taxit hív. Elmondja, hol várja a taxit, hova szeretne eljutni, mennyit kell várni a taxira, ismét elbetűzi a nevét, szóval ezzel a szituval a taxiban előforduló kifejezések is kipipálva.

An der Hotelrezeption - A hotelrecepción

Hogy is kell szobát foglalni? Ár, internetkapcsolat, étkezési lehetőség, fizetési mód – ebben a párbeszédben megtudhatod, hogy is megy ez.

Beschwerden im Hotel - Panasz a szállodában

Nos, ebben a szállodai szobában sok probléma van: nincs meleg víz, a fűtéssel is gondok vannak és a törölköző is kevés. Szerencsére a recepciós nagyon segítőkész, Anna további kérdéseket is feltesz neki.

Nach dem Weg fragen - Útbaigazítást kérni

Főhősünk próbál eligazodni a városban, de nem igazán találja a postát, a pékséget, szóval segítségre van szüksége. Így tudsz német nyelven útbaigazítást kérni, ha nem találnál valamit.

Eine Panne haben - Lerobbant az autó

Na, ezekre a mondatokra soha ne legyen szükséged! Sajnos azért Anna Horváth lerobban, hogy átvehesd vele, mi a teendő ilyenkor. Elmondja, milyen hibát észlelt, hol tartózkodik éppen, elintézi, hogy elszállítsák az autót, és szerencsére egy kölcsönautót is kap addig, amíg az autószerelők
rendbe hozzák a kocsiját.

Tetszett az összefoglaló? 

Úgy érzed, jól jönne Neked gyakorlásképp ez a párbeszédcsomag? 

Itt tudod akkor megrendelni tőlünk:

 

Megrendelem a Német Online "20 mindennapi párbeszéd" csomagját

Az alábbi adatok kitöltésével elfogadom az általános feltételeket, valamint megrendelem a Német Online párbeszédcsomagját, mely online hozzáférést biztosít 20 hanganyaghoz a hozzájuk tartozó fordítással együtt - egyetlen online óra áráért, azaz 18 euró / 5.500 forint értékben.

Név
E-mail
E-mail még egyszer
Számlázási cím
Hogy szeretnél utalni?
Általános szerződési feltételeket elolvastam, elfogadom
ellenőrző kód:

Általános szerződési feltétekek ITT!