Az online oktatásról

"Csak ajánlani tudom.  Nézzétek meg, próbáljátok ki, hogyan tanít. . Nekem nagyon bejött." (Fülöp Enikő)

 

"Kedves Ági,

Andris is, mi is megkedveltünk, örülök, hogy téged sikerült megtalálni az interneten. Remélem, még találkozunk,

sok puszit küldünk,

Andris, Anna, Péter, Orsi"

 

"Sok tanárnál megfordultam, mire végre rátaláltam a tökéletes tanárra, Ágira. :) Tiszta szívből tudom ajánlani bárkinek. Felkészült és nagyon elkötelezett. Hihetetlen módon tud inspirálni. Nagyon jó hangulatúak és változatosak az órák, változatos és nagyon jópofa, hatásos feladatokkal. Sokszor úgy elrepül az óra, hogy észre sem veszem. Nagyon köszönöm! :)"  (Danis Erika)

 

"Nem adod fel! :) A lehetetlenből is próbálsz valamit kihámozni, mozgatni, és az embert inspirálni! Fontos kulcs van a kezedben; mégpedig a MEGOLDÁS! Velem is ezt tetted minden órán, türelmesen, újabb és újabb nekifutással csalogattad elő a tanultakat! Köszönöm!" (Horváth Andi)

 
 

"Nagyon köszönöm, hogy a néha száraz nyelvtant és a fárasztóbb napokon nehezebben fogó agyamat jó humoroddal változatossá és jó hangulatúvá varázsoltad a nyelvi órákon." (Krusslák Anita)

 

"Az nyelvtanulást általános iskolás koromban kezdtem, gimiben folytattam és fősuli után a te kezed alatt sikerült eljutnom egy olyan szintre, amikor már volt értelme megjelenni egy nyelvvizsgán. Tíz év helyett elég lett volna kettő. Nem tudom pontosan hányféle vizsgatípus létezik, de az én tudásomnak megfelelőt is találtunk. Azóta is használom ezt a tudást. Én meg merek szólalni külföldön is és nem ijedek meg itthon sem, ha megszólítanak." (Krusslák Attila)

 

"Kedves Ági!
Nagyon sokat tanultunk Tőled, nagyon jó hangulatú órákat tartottál. Nagyon megbízható voltál, mindig alaposan és következetesen haladtunk Veled, ugyanakkor sokszínűek és humorosak is voltak az óráid. Nagyon jó szívvel emlékezem erre az időszakra, és még mindig abból élek, amit tőled tanultam. Szerencsésnek tartom, aki tőled tanulhat nyelvet, bátran ajánlom mindenkinek, hogy Veled vágjon bele a nyelvtanulásba.
Nagyon sok szeretettel: Kissné Ildi"

 

 

Azért kerestem fel Ágit, mert már egy éve Németországban laktam és úgy éreztem, hogy a heti egy németóra anyanyelvi tanárral nem segít nekem a boldogulásban. Sokat segített, hogy magyarul elmagyarázott mindent és a kérdéseimre világos, érthető válaszokat kaptam. Azt gondoltam először, hogy a skype-os óra nem lesz olyan hatékony, de még szószedetet is kaptam az óra végére. Ági minden új szót leírt, amikor pedig már jobban tudtam beszélni, akkor a hibákat, pontatlanságokat megkaptam mégegyszer leírva is. Nem vagyok nagyon szorgalmas tanuló, magamtól alig ültem le szavakat, kifejezéseket tanulni. Az órákra készülve és az órákon tanultam nagyon sokat. Szerintem a jó nyelvtanár humoros, Ágival is sokat nevettünk, jó hangulatúak voltak az órák. A legjobban én akkor szórakoztam, amikor megkérdezte: Ez ugye megvan, ezt tudod? Hát, persze, már elmagyarázta párszor, nem mondhattam, hogy nem tudom. Így aztán igyekeztem azokat a dolgokat meg is tanulni. Köszönöm mégegyszer a segítséget és örülök, hogy megismerhettelek! Balogh Edina

 

"Szeretnék tenni az oldalra egy bejegyzést. Mivel minden nap itt vagyok és csinálom a feladatokat, amit Ági feltesz, én feltettem Áginak egy kérdést. Van-e olyan valaki, aki tud nekem segíteni online/skype/ a tanulásban. A válasz igen. Ekkor találkoztam Kornival, aki a mai napig segít nekem. Hozzateszem, Korni sokkal többet ér, mint egy nyelvtanár. Mi nem beszélünk magyarul az órákon, csak németül. Az igazság az, hogy ezt szavakkal nem lehet kifejezni, ott kell lenni vele személyesen. Én csalódtam magamban, mert soha nem gondoltam volna, hogy valaki ennyit ki tud hozni belölem. Korni kihozta mindazt, ami csak remény volt. Igazából mindenkinek tiszta szívbol csak ajánlani tudom. Az eredményt Korninak köszönhetem. A mai napig tanulok vele és boldogan megyek az órákra. Korni igazából tiszta szívvel és lélekkel tanítja a német nyelvet." (Kecskeméti Zsuzsa)

 

Nagyon élvezem az órákat, szó szerint. Ilyen még soha nem volt velem, hogy várjam az órákat, eddig mindig inkább féltem tőlük. Nekem nagyon bejött Korni, mint német tanár. Nem is munka ez neki, hanem hivatås, mert olyan mintha a barátnőm lenne, és nem pénzért segítene nekem tanulni. Egyszerűen annyira lelkiismeretes és lelkes, meg mindent mondhatok róla ami jó.A vizsga után is fogok vele tanulni még. Megszerettem ezt a szerencsétlen nyelvet. (Jávori Ildikó)

 

Szeretnék írni egy pár sort az online tanulás szépségeiről. Mint tudjuk a német nyelv nem a legszebben hangzó nyelv a világon (főleg a mi ékes magyarunk után), de nagyon örülök neki, hogy van aki megszeretteti velem azt a nyelvet amit nem is gondoltam volna magamról, hogy lassan eltudom sajátítani. Nagyon sokat próbálkoztam könyvekből, Cd-ről, olvasással, német nyelviskolába járással, de egyik sem ért fel azzal a segítséggel amitLupán Ágnes és Szente Kornélia ad Nekem. Ági a sok-sok feladataival bombáz itt az online csoportba -Korni pedig a személyes (skyp) magánóráin próbál nagyon sokat segíteni. Rengeteg házi feladattal és kitartó "megmagyarázással" próbál gyakorolni velem. Nagyon köszönöm Neki, hisz lassan úgy érzem, hogy alig várom a kis szabadidőmben, hogy hozzá fogjak a leckékhez, hogy a munkahelyemen egyre bátrabb vagyok, ha válaszolni v. kérdezni kell.stb... Nagyon jó érzés! Rengeteg sikerélményem van és ezt Szente Kornélia-nak köszönhetem!

Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok a német nyelv tanuláshoz és kitartó munkával higgyétek el nagyon sok minden elérhető!

Ui.: egy elégedett tanuló (Kelemen Éva)

 

Változatlanul nagyon szeretek Kornival tanulni, a nap fénypontja a németóra, minig nagyon várom. Nagyon tetszik a tanulás, nagyon élvezem, és végre kijavít valaki !!

És szeretem a Facebookos feladatokat is. Szép estét, szia, Máté Zsuzsa

 

"Január közepétől skype-on tanulok Zsuzsával és hihetetlenül jól haladok. Teljesen személyre szabottan foglalkozik velem Zsuzsa, mivel nem vagyok nap mint nap az itteniek között én vele beszélek sokat. Rengeteg feladatot kapok, sokat gyakorolok. Nekem KELL valaki, aki "fogja a kezem". Zsuzsa fogja! 

Beszéd, magyarázás közben úgy gépel Zsuzsa (szerintem Ági és Korni is), hogy csak na! ... és úgy jegyeztet meg velem szavakat és nyelvtani ezt + azt, hogy észre sem veszem, hogy a fejembe tette. ... és az óra elejétől a végéig pörgés van. ...és ha kell 100 x ismétlünk és újra elmondja... és olllyan türelme van, hogy csak na! Fogalmam sincs, hogy csinálja!

:) Várom az órákat és készülök és küldöm a megoldott feladatokat és már vannak kérdéseim is és tökjóezazegész! Ha valaki meg akart tanuli németül, velük meg is fog!!!" (Meszes Marcsi)

 

Ha nem Ági lenne a tanárom, akkor őt választanám. Elmondom, milyen esetben válasszátok őket, ezt azért szedem pontokba, mert különben iszonyú hosszú lenne..Ha olyan tanártól szeretnétek tanulni, aki: 

1. Tud németül (és tényleg tud, be is tudja ezt bizonyítani) 

2. Az óra áráért minőségi oktatás kapsz (ez nagyon fontos. Voltak skype-tanáraim, akik közül egy volt egész jó, kettő pedig minősíthetetlen tudással, nyelvtannal és kiejtéssel rendelkezett) 

3. A saját tempódban haladhatsz, de mégsem engedi, hogy csigalassúsággal haladj 

4. Az órák fele nem megy el baromságokkal, minden percben tanulsz valamit. 

5. A kérdésekre minden esetben tud válaszolni, nem tereli el a szót, hogy " ez még nem fontos, stb.." 

6. A te igényeidhez igazodik: ha könyvből szeretnél tanulni, az is megy; ha csak beszélgetni, azt is nagyon profin megoldja- ha csak németül (ami amúgy a legjobb) - az is abszolút megy. Nyilván minden tartományban más a kiejtés, a szavak, stb.., de én Áginál éreztem először azt, hogy " Végre egy magyar anyanyelvű némettanár, aki nem magyar, hanem német kiejtéssel beszél németül! Ez nagyon fontos. Ellenkező esetben hiába beszélgetsz te tanárral- amikor a német v. osztrák hozzádszól, nem fogod érteni, mert a magyaros "elég béna" kiejtéshez vagy szokva. 

7. Ők felkészülnek az órákra. Ráadásul pontosan emlékeznek az előző órán tanultakra, és arra is, hogy mi az, ami nem megy. Tudnék még vagy 10-20 pontot csinálni, de már így is hosszú lettem  

Végezetül annyi, hogy Ágival való első órám után éreztem végre azt, hogy ezt a nyelvet tényleg meg lehet tanulni Mindenkinek sok sikert kívánok a tanuláshoz, és egy utolsó tipp: ha Józsi vagy Béla pl. feleannyiért ad órákat- nem biztos, hogy jobban jársz, ez tapasztalat! (Berényi Adrienn)

 

Nagyon szeretek Zsuzsával együtt dolgozni. Nagyon sokat dolgozom és megvan az a képessége, hogy minden fáradtságot elfelejtet  velem az alatta a 60 perc alatt, amíg együtt dolgozunk. Rendkívül türelmes, humoros, nagyon jó tanár! Élvezet vele a tanulás! (Nagy-Horváth Anita)

 

Nagyon tetszett a mai óra. Már most örülök, hogy Melinda a tanárom. És mindent meg fogok tenni, hogy ne csalódjatok bennem. Köszönöm szépen! (Vargáné-Bodnár Adrienn)

 

"A 'német-online'-os foglalkozások sokat segítettek nekem a nyelvvizsga megszerzésében. Az órák jól szervezettek voltak, személyre szabottak. Megfelelő volt a tempó és jók a feladatok. Bátran tudom ajánlani minden kezdő vagy haladó tanulónak!" (Kaló-Nagy Dorka)

 

Kornival már működik a tanár-diák közötti kémia, reflexek. Épp legutóbb volt erre egy példa, hogy elkövettem egy klasszik hibát amit már ezerszer kijavítottunk de ezeregyszer is becsúszik és ahogy a hiba után meghallottam, hogy Korni elkezd gépelni már az agyam jelzett is, hogy hibaaa és autómatikusan javítottam a hibámat. Nem állítom, hogy tudatos volt, mert olyan gyorsan történt, de jó visszajelzés volt mindkettőnknek. Ebből is látszik, hogy Korninak rendkívül nagy türelme van és mellé nagyon ösztönző. Az óra után mindig nagyobb az önbizalmam. Neki köszönhetem, hogy a beszédtől való félelmem már elmúlt. Nem készülök fel előre bizonyos szituációkra, nem félek ha hibázok, nem stresszelek kommunikáció közben. Ez óriási élmény. Nyilván most tét nélküli helyzetekre gondolok, ahol ha nem sikerül a kommunikáció akkor nem érhet hátrány. Bár sajnos még mindig igen kevés az ilyen szituáció. Azt érzem, hogy ennél már csak jobb és jobb lehet szóval nagyon bizakodó vagyok, bár él a klasszikus, hogy minél többet tudok annál világosabb, hogy milyen keveset is. Korábban soha nem gondoltam, hogy akár ilyen szintig is eljuthatok egy nyelvvel, főleg nem a némettel. Ezt most nem bántásilag értem a némettel, mert már egyébként szépnek látom, amit korábban nem tudtam elmondani róla. (Visznyovszki Viktória)

 

Hallo ihr Lieben! :)
Ich würde bei einer Bewertung von 1 bis 10 natürlich eine 10 geben.
Ich freue mich sehr drüber, dass ich  in eurer Gruppe teilnehmen kann und natürlich über die Stunden persönlich mit Àgi wo ich mich richtig weiterentwickelt habe.
Ich finde es echt toll, dass man mit euch und in der Gruppe auch Deutsch lernen kann. 
Seitdem ich mit euch lerne, habe ich viel gelernt und gleichzeitig habe ich immer Spaß dabei,sowohl mit Agi als auch in der Gruppe. 
10,10,10,10
Mfg: Gajár Attila

 

 

 

Egy idegen nyelvet  megtanulni nagy kihívás, de Réka segítségével és szakértelmével könnyebb jól és helyesen elsajátítani a németet. Különösen kedves és jóindulatú, ami hozzájárul ahhoz, hogy az ember akkor is szívesen tanul vele, amikor fáradt és nincs sok kedve egy adott témához. Emellett felkészült, rugalmas és alapos tanár, az órán kívül is küld anyagot, ha olyasmibe fut bele, amiről korábban beszéltünk. A diákjai igényei szerint alakítja az órákat. Számomra a beszéd és bizonyos nyelvtani szabályok átismétlése volt a legfontosabb, így erre fektetett nagyobb hangsúlyt. Rengeteg házi feladatot kaptam - saját kérésemre -, amit akkor is átnézett, ha éjjel, az utolsó pillanatban küldtem el neki. 
Különösen azoknak ajánlom őt, akik nem "csak tudogatni" szeretnének németül, hanem igényesen, helyesen, jó stílusban írni és beszélni. (Juhász Gabriella)

 

Imádom Márta óráit! nagyon-nagyon sokat tanultam már tőle, és már bátran megyek be egy boltba, és óriási sikerélmény ha megértetem magam. (Hopenthaler Dóra)

 

"Nagyon meg vagyok elégedve a Szilvivel, és nagyon szeretek vele tanulni, mivel úgy érzem tökéletesen elmagyarázz mindent." (Mezei Tereza)

 

"Ma lebonyolítottuk Borbély Melindával az első órát. Zseniális volt.Személyében olyan tanárra leltem aki tényleg megértette , hogy mit szeretnék elérni és ennek megfelelően alakította az egyébként nagyon jó hangulatú  órát.
Köszönöm." (Kunvári Mária)

 

"Kedves Marti! Ezuton szeretnem megkoszonni az elmult par alkalommal tartott nemetorak fantasztikus tanitasat. A nemetnyelvet a segitsegeddel ugy gondolom mindenki el tudja sajatitani. Nagyon szepen koszonom a segitseged es tanitasod. Amirol beszeltunk / az Apollo-program/ , arra a tanfolyamra felvettek. Bizom benne, hogy sikerul sikeres vizsgat tennem 2 honap mulva es hamarosan dolgozhatok. Kivanok Neked minden jot! Szeretettel: Lidia"

 

 

"Kedves Ági, Megvolt az elso nemetoram. Felemelo erzes volt! Éva egy fantasztikus oktato es nagyon ratapint a lenyegre, igy hat termeszetesem folytatni szeretnem. Halasan koszonom. Szep estet!" (Trippa Edina)

 

 

"Szia Ági! Egy gyors feedback Anettel ez a második hetünk, és nagyon-nagyon meg vagyok elégedve. Szuper tanár (tényleg tanár, nem csak egy ember, aki tud németül), nagyon pörgősek, változatosak és jó hangulatúak az órák, úgy érzem, már most rengeteget fejlődtem, tanultam! Anett nagyon felkészült, kedves, segítőkész. Rengeteget beszéltet, javít, de nem zavaróan, nem kioktatóan és nem állandóan, hanem nagyon pozitívan, így merek is beszélni. Bővíti és gyakoroltatja a szókincset, megfelelő nehézségi feladatokat ad (ami kihívás, de nem annyira, hogy beletörne a bicskám és elkedvetlenítene). Az órák mindig pontosan kezdődnek, soha nem maradt még el egy sem. Pont ilyen némettanárt és németórát kerestem! Nagyon örülök, hogy megtaláltam, és nagy várakozással tekintek a maradék másfél hét közös munka elé! Szép napot! Egy boldog tanítvány (Szabó Ildikó)

 

Előtte: 
""Papíron" B2re járok most, de közel sem vagyok azon a szinten, szerintem A2 közepe-vége a szintem. Sok szót, nyelvtani szabályt ismerek, sok szót kellene ismernem, amit 745454szer a szótárban megnézve sem tudtam megjegyezni... tudom, hogy tudnom kellene, de mégsem megy...egyszerűen nem...ilyenkor elkeseredem, semminek érzem magam, egy nagy béna szerencsétlenségnek....(persze mindenki azt mondja, hogy ez nem így van, nézzek meg másokat, de engem ilyenkor nem érdekelnek a "mások")
A suliba ma sem mentem el, mert már nincs sikerélményem. Úgy jövök haza, hogy ez sem ment, ez sem, meg ez sem...és elmegy a kedvem...
Még kb 1 órán át tudnám fejtegetni a történetemet, de inkább majd, ha kérdezel, válaszolok...
Szóval, ha lehetne valahol türelmet vásárolni, megtenném, de sajna nem lehet...ezért inkább kipróbálnám a Ti óráitokat.

Utána:

Szia Ági, minden a legnagyobb rendben, jó volt a megérzésed, hozzám jobban passzoló Tanárt keresve sem találhattam volna! Köszönöm! :-) (Bölcsföldi Brigitta)

 

"Nagyon tetszenek az órák,Márti egy fantasztikus tanárnő." (Bévárdi Mónika)